Minnebo Koeltechniek

Platfondunits

Terug naar klimaatsystemen

De vloer-/plafond unit kan, zoals de naam al zegt, geplaatst worden op zowel de vloer als tegen het plafond. Deze multifunctionaliteit maakt het tot een makkelijk toepasbare unit. Zo kan voor iedere ruimte de gewenste opstelling toegepast worden voor een optimaal binnenklimaat. De units hebben een fraai, slank design.
Toepasbaar tot vloeropp.: 55 m2

Toegepaste technieken
Alle techniek in de Room Air Conditioners van Mitsubishi Electric is er op toegespitst om u te voorzien van een comfortabel en zorgeloos binnenklimaat. Zo zorgt een fluisterstille werking ervoor dat de unit onopgemerkt zijn werk doet. De verschillende filtertechnieken zorgen stuk voor stuk een goed gefilterde lucht. Slimme regelingen voelen en leren om zo zuinig mogelijk met uw energie om te gaan etc. Op deze pagina geven wij u een overzicht van de meest toegepaste technieken in de Room Air Conditioners van Mitsubishi Electric.

Fluisterstil comfort
De Room Air Conditioners hebben een opmerkzaam laag geluidsniveau. Door jarenlange ervaring slaagt Mitsubishi Electric er keer op keer weer in zowel binnen als buitenunits te ontwikkelen met een zeer laag geluidsniveau. Zo produceert de Deluxe inverter wand unit zelfs een geluidsniveau van slechts 21 dB(A). Momenteel de stilste airconditioner op de markt verkrijgbaar! (Bedenk daarbij dat het omgevingsgeluid in een rustige kamer 40 dB(A) bedraagt en 3 dB(A) al een geluidsverdubbeling betekent.)

Milieuvriendelijk koudemiddel
Alle units in de RAC-serie zijn voorzien van het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.

I-Feel Regeling
De geavanceerde I-Feel regeling is in staat om de instelkeuze die u eerder heeft gemaakt te onthouden. Op deze manier 'voelt en leert' de regeling uw optimale klimaatomstandigheden en kan deze automatisch reproduceren wanneer u de unit aanzet.

Econo Cool
Door deze intelligente regeling wordt de luchtstroom zo aangepast, dat de uitblaastemperatuur 2C kan worden verhoogd, zonder dat u dit als warmer aanvoelt. Op deze manier wordt 20% energie bespaard ten opzichte van conventionele regelingen.

Wide and Long
Bij de wand units vanaf 5 kW reikt de uitblaashoek horizontaal tot wel 150 in de verwarmingsstand en 100 in de koelstand. Verticaal kan de uitblaaslengte tot 12 meter worden ingesteld. Specifiek bedoeld voor lange- of open ruimten.

Auto Vane
Wanneer de airconditioner wordt uitgezet zullen de uitblaaslouvres automatisch sluiten, waardoor de luchtuitlaat wordt gesloten en de unit een nog slanker uiterlijk heeft.

Auto Restart
Na een spanningsuitval zal de unit automatisch weer in bedrijf komen (wanneer deze daarvoor aan stond).

Swing Mode
De uitblaaslouvres kunnen automatisch op en neer bewegen ten behoeve van een natuurlijke en comfortabele luchtstroming.

24-uurs of weektimer
Via de afstandsbediening kunt u de start- en stoptijden van de unit vooraf programmeren voor de duur van 24 uur. Bij de inverter systemen bestaat optioneel zelfs de mogelijkheid van een weektimer (bedrade bediening).

Hygienelabel
Alle units in de RAC-serie hebben de hoge gezondheidseisen
van het gerenommeerde Instituut voor Milieu Hygiene
en Volksgezondheid te Gelsenkirchen (Duitsland) feilloos doorstaan,
waardoor de filters voldoen aan de strenge DIN 1946 norm.
Daarnaast zijn de units getest op eenvoudige reiniging (VDI 6022)
waardoor de units als eerste in de markt een hygienelabel hebben.


Area Setting
Bij de wand unit Deluxe kan de uitblaas geheel naar links,rechts of de gehele ruimte verplaatst worden om efficient te verwarmen of te koelen. De I-see sensor zal vervolgens ook in dit gebied functioneren.

Catechin Filter
Catechin is een natuurlijke stof welke in groene theebladen voorkomt. Catechin is in staat om bacterien in te kapselen, zodat verder verspreiding hiervan wordt voorkomen. Tevens bezit Catechin een luchtverfrissende werking. Alle Mitsubishi Electric wand units zijn standaard voorzien van een Catechin filter. Onder normale omstandigheden is het Catechin filter 10 jaar werkzaam.

Anti allergie enzymen filter
Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen in de filterelementen en breekt de moleculen af en toe niet allergene stoffen

Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter
Bij een elektrostatisch filter worden stofdeeltjes die op het filter komen electrisch geladen, waarna zogenaamde adhesiekrachten de stofdeeltjes op het filter houden. Het filter kunt u zelf eenvoudig reinigen.

Quick Clean Design
De uitblaaslouvres van de wandunit kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor periodieke reiniging. Het gladde frontpaneel kan eenvoudig met een doek gereinigd worden.

Cleaning Kit
De wand unit Deluxe is voorzien van een Cleaning Kit. De onderdelen van de Cleaning Kit passen op elke stofzuigermond en maken reinigen van de binnenunit zeer eenvoudig. De kit is optioneel verkrijgbaar voor de andere wand units

Koelen bij lage buitentemperatuur
De inverter units kunnen koelen tot een buitentemperatuur van -10 C. Informeer voor exacte specificaties bij de Mitsubishi Electric instalateur.

Auto Change over
De warmtepomp (inverter) airconditioner bepaalt zelf of hij gaat koelen of verwarmen om de gewenste temperatuur te bereiken.


Bekijk de brochure